Announcement

REXYGEN forum has been moved. This one is closed.
Head over to the new REXYGEN Community Forum at https://forum.rexygen.com.

Looking forward to meeting you there!
 

#1 2016-06-03 16:54:51

bobobo007
Member
Registered: 2016-05-27
Posts: 5

Blok Trend

Dobrý deň,

ako úplný začiatočník som z vaším systémom zvládol základné kroky. Dokážem merať teplotu a zobrazovať ju cez HMI. Časovačom spínať relé na UNIPI Doske atď. Dostal som sa ale k problému na ktorý som nenašiel odpoveď. Chcel by som každú hodinu merať teplotu a túto zaznamenať. Zaznamenané hodnoty by som chcel použiť na príklad na kontrolu, či za posledných 24h neklesla teplota pod nulu. Záznam hodnôt som zvládol s blokom TREND. V RexView si namerané hodnoty dokážem pozrieť aj na grafe priamo na bloku TREND.
Ako tieto namerané hodnoty (24 položiek) dokážem znovu v programe použiť? Ako ich z bloku TREND dokážem vyčítať?

A ešte jednu otázku by som mal čo sa týka zápisu dát do textového súboru. Chcel by som pri každej zmene vstupu alebo výstupu túto zmenu zapísať aj s dátumom a časom do textového súboru, aby som si vedel odsledovať čo a prečo zariadenie presne robilo. Našiel som Blok SILO, ktorý zapíše, alebo vyčíta iba jednu hodnotu do textového súboru - ja ich potrebujem zapísať viacej. Poradili by ste mi, ako tento problém vyriešiť?

Vopred Ďakujem za Vašu odpoveď.

Offline

#2 2016-06-03 22:11:29

tomáš čechura
Administrator
Registered: 2016-02-22
Posts: 371

Re: Blok Trend

Dobrý den,

gratuluji ke zdárnému zvládnutí základních dovedností v systému REX.

K Vašich dotazům:
Vyčítání hodnot z bufferu bloku TRND pro jejich další zpracování:
Vyčítání hodnot z bufferu bloku TRND není uživatelsky obecně možné. Pro kontrolu záporné teploty můžete využít blok "ALN / ALNI - Alarm pro číselnou hodnotu" z knihovny bloků archivačního subsystému.

Logování uživatelských událostí:
Opět je možné použít výše uvedené alarmy, případně je lze zkombinovat se zápisem do MySQL databáze. Viz příklad Exporting archive signals to database.

Pokud byste přece jen chtěl zapisovat hodnoty do souboru, doporučuji použít blok REXLANG a metodu void SaveValue(fileid, idx, value).

Pokud budete mít nějaké nejasnosti, neváhejte se na mě obrátit.

Hezký den, Tomáš

Offline

Board footer

Powered by FluxBB